2024. április 18. csütörtök
2014. júl. 11.

Az élmény magával ragad… Lengyelországi utazásunk

A múlt felidézése mindig jó érzéssel tölt el. Így vagyok ezzel, amikor visszaemlékszem a Lengyelországi útjaimra. Igen többes számban írtam, hisz nem először utaztam az említett országba. A lengyel magyar kapcsolat már sok éve tart.

A lengyelek nagyon vendégszeretőek, barátságosak. Ilyen vendéglátásban volt részük az ököritófülpösi Németh Lili Általános Iskola tanulóinak is. A tanulók korábban egy vetélkedőn vettek részt, ahol 1. helyezést értek el, és jutalmul egy lengyelországi utat kaptak.

Az utunkat megelőzően egy Lengyelországi iskola vetélkedőjének győzteseit láttuk vendégül itt, Ököritófülpösön.

Nagy érdeklődéssel vártuk az indulás napját. A gyerekeket már más nem érdekelte, csak, hogy induljunk. Dimbes-dombos lenyűgöző szépségű tájakon vezetett az utunk. Két országon keresztül utaztunk, míg végre megérkeztünk.

Nemcsak a mi gyerekeink voltak izgatottak, de a vendégfogadónk is, hogy minden jól sikerüljön. A lengyel gasztronómiát, az ízeket hamar megszerettük. Nagyon finom tájjellegű ételeket ettünk, olykor még a recepteket is elkértük. Lehetőségünk volt egy konyhára bemenni, ahol megmutatták a hagyományos ételek elkészítésének módját. Természetesen kóstolással egybekötve.

Lehetőségünk volt a Lancuti Kastély és Szekér Múzeum megtekintésére, amely egyedülálló a világon. Részt vehettünk egy földalatti Múzeum bemutatásában is. Megnéztük egy szökőkút bemutatóját. Csodálatos fénytechnikával tették felejthetetlenné a látványt.

Egy közös est, sütögetés a szabadban az ottani szülők közreműködésével.

A beszélgetés sem okozott gondot, hisz tolmácsot biztosítottak a lengyel barátaink, de Angol tudásukról is bizonyságot tehettek a gyerekek.

Ezt a kirándulást soha sem felejtjük el, örök emlék marad.

Császár Józsefné
Pedagógus

A képen látható (balról-jobbra): Sándor Péter, Farkas Erika, Császár Józsefné, Farkas Gréta, Császár József, Szabó Kornél, Szabó Áron

Polgármesteri hivatal

  • Cím: 4755 Ököritófülpös, Kossuth u. 108.
  • Telefon: (44) 557-500
  • Fax: (44) 557-509
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyfélfogadás:

  • Hétfő: 08:00 - 10:00 és 13:00-16:00
  • Kedd: 08:00 - 12:00
  • Szerda: nincs ügyfélfogadás
  • Csütörtök: 13:00 - 16:00
  • Péntek: nincs ügyfélfogadás

Adattár